Bilanț ISU: 670 de botoşăneni au fost salvaţi de pompieri anul trecut din incendii și accidente rutiere

670 de botoşăneni au fost salvaţi de pompieri anul trecut, din locuinţe cuprinse de flăcări, autoturisme implicate în accidente rutiere sau alte medii ostile vieţii, potrivit unui bilant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, pe anul 2021. De asemenea, anul trecut au fost cu 12% mai puține incendii, față de 2020.

Potrivit ISU Botoșani, în 2021, 6.000 persoane, care sufereau de diferite afecţiuni medicale, inclusiv persoane infectate cu noul coronavirus, au ajuns, la timp, la spital pentru îngrijiri de specialitate ca urmare a intervenţiei echipajelor Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din cadrul inspectoratului.

”Anul trecut, botoşănenii au solicitat ajutorul forţelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani în 9 354 cazuri, ceea ce înseamnă o medie de aproximativ 25,62 misiuni de salvare a vieţii şi bunurilor pe zi. Comparativ cu anul 2020, numărul botoșănenilor care au apelat la ajutorul pompierilor a scăzut cu 3,5%”, se precizează în documentul ISU.

Defalcate pe tipuri de misiuni, acestea înseamnă 508 incendii (74 incendii de vegetație uscată), 5 288 intervenţii SMURD și 3 263 alte situații de urgență (înlăturare efecte fenomene meteo periculoase, salvare animale, asanarea muniţie neexplodată, degajări persoane blocate în apartamente sau alte medii ostile vieții, imobilizate la pat ori înecate, deblocări uşi, transport persoane bolnave, înlăturare pericol de incendiu în urma unor accidente rutiere, limitarea răspândirii pestei porcine, misiuni de recunoaștere și educare preventivă a populației etc.).
În 295 situaţii de urgență, pericolul a fost înlăturat de cetăţeni sau membrii serviciilor voluntare/private pentru situaţii de urgenţă până la sosirea forţelor ISU Botoşani ori au fost alarme false.

Tot în 2021, subunităţile de intervenţie ale ISU Botoşani au acţionat pentru stingerea unui număr de 508 incendii din care 74 de vegetație uscată, cu 12% mai puține decât în anul precedent (575 incendii în 2020). Mai bine de jumătate din numărul incendiilor au fost stinse în colaborare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență. 59 persoane au fost salvate din locuinţele cuprinse de flăcări, 15 dintre ele având nevoie de îngrijiri medicale. În urma incendiilor şi-au pierdut viaţa opt persoane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *