Lipsă de medici la UPU Botoșani. Ramona Guraliuc: Lucrez cu un sfert din numărul pe care ar trebui să îl am

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Botoșani se confruntă cu un deficit major de personal. Medicul șef al UPU- SMURD, Ramona Guraliuc, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că în prezent lucrează cu  doar 13 medici din 42, câți ar trebui să fie în mod normal. Potrivit acesteia, medicii abia reușesc să acopere gărzile, fiind asaltați de un număr foarte mare de pacienți.

Procentual, lucrez cu un sfert din numărul pe care ar trebui să îl am. Deci am în activitate 13 medici din 42. Niște medici care de-a lungul timpului au lucrat în servicii de urgență și care sunt și ei cu comorbidități la rândul lor și care foarte greu își desfășoară activitatea. Și menționez faptul că avem trei linii de gardă, două pentru serviciul de urgență și unul pe ambulanța de terapie intensivă mobilă, șapte zile din șapte, 24 de ore din 24. Este evident că ne este foarte greu. Plus că de ce să nu recunosc că dintre noi am dezvoltat și această patologie, am intrat și în izolare”, a declarat Ramona Guraliuc.

Potrivit acesteia, deficitul este doar pentru medici, în schimb schema de personal este completă în ceea ce privește asistenții și infiermierii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *