VIDEO Doina Caba, despre pacienții din mediul rural testați pozitiv: „O să mă sune și o să mă întrebe cu ce ajunge el de acasă la centrul de evaluare pentru că noi am spus că pacienții pozitivi nu umblă și nu circulă public. Ce-i spun?”

Directorul Spitalului Județean de Urgență Botoșani, medicul Doina Caba, a ridicat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă la Instituția Prefectului, o problemă legată de modul în care persoanele din mediul rural testate pozitiv la COVID-19 pot ajunge la centrele de evaluare. Potrivit acesteia, un pacient din zona Săvenilor de exemplu poate fi testat la medicul de familie, iar cu rezultatul pozitivi acesta este direcționat către centrul de evaluare.

Conform măsurilor luate la nivelul Ministerului Sănătății pentru prevenirea infectării, persoana respectivă nu ar trebui să intre în contacte cu alte persoane, dar cu toate acestea trebuie să ajungă la centrul de evaluare, mai ales dacă prezintă simptome, se simte rău și are nevoie de administrarea unor antivirale care nu pot fi date de medicul de familie.

„O să mă sune și o să mă întrebe cu ce ajunge el de acasă la centrul de evaluare pentru că în principiu, în celelalte valuri, noi am spus că pacienții pozitivi nu umblă și nu circulă public. Am văzut la videoconferință cu ministrul Sănătății: cu mașina personală. Eu pot să le spun atât: cu mașina personală. Și cine nu are, ce-i spun”, a spus medicul.

Centre de evaluare COVID-19 sunt la Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul Botoșani, Secția Săveni a Spitalului Județean Botoșani și Spitalul Municipal Dorohoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *