Trei centre de evaluare COVID-19 deschise în județul Botoșani. Șefa DSP: Pacienții sunt rugați să sune întâi la medicii de familie pentru a fi testați și apoi să meargă spre centrele de evaluare dacă se confirmă testul pozitiv

Trei centre de evaluare COVID-19 au fost deschise în județul Botoșani, potrivit șefei Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliței. Acestea sunt la Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul Botoșani, Secția Săveni a Spitalului Județean Botoșani și Spitalul Municipal Dorohoi. Totodată, numărul medicilor de familie care testează în județ a crescut la 78.

„Pacienții sunt rugați să sune întâi la medicii de familie pentru a fi testați și apoi să meargă spre centrele de evaluare dacă se confirmă testul pozitiv”, a precizat Adăscăliței.

În cursul zilei de joi, cinci persoane au mers să se testeze la centrul de la Pneumoftiziologie. Medicul le recomadă persoanelor testate pozitiv prin test PCR sau antigen să se programeze la centrele de evaluare și să nu se mai prezinte la Unitatea de Primiri Urgențe.

Recomandarea mea este ca persoanele deja pozitive, confirmate pozitiv prin test PCR sau test antigen, confirmat de un medic de familie, de un laborator acreditat, de farmaciile acreditate se pot prezenta sau se pot programa la numărul de telefon care este și pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, se pot programa la centrele de evaluare pentru a nu se mai prezenta la unitatea de primiri urgențe”, a spus Adăscăliței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *