Actor din Botoșani condamnat pentru conducere sub influența drogurilor

La aproximativ doi ani după ce actorul originar din Botoșani, George Burcea, a fost prins conducând sub influenţa substanţelor interzise, judecătorii au luat o decizie. Intanţa a decis ca actorul nu mai are voie să conducă timp de un an şi că trebuie să achite o amendă de 16.000 de lei, plus 2.1000 de lei, cheltuieli de judecată.  În cazul în care acesta nu va plăti suma stabilită de magistraţi, el ar putea ajunge la închisoare. Decizia nu este însă definitivă.

În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.proc.pen. raportat la art. 61 C.pen. condamnă pe inculpatul BURCEA GEORGE-VALENTIN la pedeapsa amenzii în cuantum de 16.000 de lei, calculată prin înmulţirea unui număr de 200 de zile-amendă, determinat conform art. 61 alin. 4 lit. c) C.pen., cu suma de 80 de lei corespunzătoare unei zile-amendă stabilită conform art. 61 alin. 2 C.pen., pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută de art. 336 alin. 2 C.pen. În temeiul art. 63 alin. 1 şi alin. 3 C.pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de neexecutare cu rea-credinţă, în tot sau în parte, a pedepsei amenzii, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 22 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 253/2013, potrivit cărora, dacă se află în imposibilitatea de a achita integral amenda aplicată în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, poate solicita judecătorului delegat cu executarea eşalonarea plăţii amenzii în rate lunare, pe o perioadă care nu poate depăşi 2 ani. Conform art. 66 alin. 1 lit. i) C.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce vehicule pentru care este necesar permis de conducere pe o perioadă de 1 an de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 274 alin. 1 C.proc.pen., dispune obligarea inculpatului la plata sumei de 2.100 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare, din care suma de 1.100 de lei aferentă fazei de urmărire penală. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea sentinţei. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia instanţei Judecătoriei Buftea.

Pe 24 februarie 2020, când divorţul de Andreea Bălan era mai aproape decât credea, George Burcea a fost prins, în plină zi, de poliţiştii de la Rutieră într-o stare incompatibilă cu aceea de a se afla la volan. Testele făcute la momentul respectiv au arătat că acesta consumase cocaină.

”A fost testat cu aparatul Drug Test şi a ieşit pozitiv la cocaină. A fost băgat în maşina Poliţiei şi dus la IML, unde i-au fost recoltate probe de sânge şi de urină. Acesta a fost cooperant şi se vedea în comportamentul lui că ceva nu este în regulă”, transmiteau atunci poliţiştii, potrivit Click!

Deşi avocatul lui George Burcea spera atunci la o clasare a dosarului,  în aprilie 2021, judecătorii au decis începerea procesului. În acest dosar au avut loc trei termene, iar în cadrul celui de-al doilea, din 25 noiembrie 2021, completul stabilse amânarea pronunţării în cauză la data de 21.02.2022.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *