VIDEO Coordonatorul Centrului Antidrog Botoșani, despre consumul de droguri: Ne aflăm sub media consumului național

Coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani, Vlad Axinciuc, a declarat, joi, în cadrul unei ședințe la Instituția Prefectului că la nivelul județului Botoșani, consumul de droguri este sub media națională.  Potrivit acestuia, dacă la nivel de județ consumul de cannabis este de 4%, la nivel național este de 8,7%, consumul de etnobotanice, la nivel de județ este de 0,8%, în timp ce la nivel național este de 3,2%. Consumul de cocaină, la nivel de județ este 0,4%, în timp ce la nivel național este de 1,8%.

Problematica reală pe care am constatat-o în ultimii ani este consumul ridicat de medicamente în combinație cu alcoolul, în rândul populației”, a declarat Vlad Axinciuc.

Peste 100 de persoane au ajuns la Urgențe, anul trecut, din cauza consumului de droguri

Potrivit unor date prezentate, joi, în cadrul unei ședințe la Instituția Prefectului, de coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani, Vlad Axinciuc, un număr de 106 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat diverse substanțe, de la medicamente la droguri de mare risc.

„În anul 2021 s-au adresat celor patru unități, centre de primire de urgență medicale, ca urmare a consumului de substanțe, un număr de 106 persoane, din care: urgențe medicale din cauza abuzului de medicamente: 30, urgențe medicale din cauza consumului de ilegale de risc și mare risc: patru, urgențe medicale din cauza consumului de noi substanțe cu potențial psihoactiv etnobotanice cinci, cele volatile zero. Tentative de sinucidere pe fondul consumului de alcool sau medicamente: 49, urgențe medicale minori: 18”, a declarat coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani, Vlad Axinciuc.

Potrivit acestuia, dintre minorii care au ajuns la spital, șase au ajuns la urgențe din cauza consumului, de medicamente, nouă din cauza alcoolui, iar trei din cauza consumului de substanțe psihoactive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *