Tatăl tânărului din Botoșani, rănit în urma unei explozii, face mărturisiri dureroare: „Știu că l-am găsit jos, lovit la cap, vă dați seama, curgea sânge…”

Foto: Aleph News

Tatăl tânărului de 20 de ani, din județul Botoșani, care a fost rănit grav în urma unei explozii la un butoi, face mărturisiri dureroase. Victor Zaharia a povestit, în exclusivitate pentru BotoșaniNews.ro, cum s-a petrecut totul în ziua fatidică. Răzvan, de 20 de ani, din Darabani, este în stare gravă la un spital din Iași, iar șansele ca acesta să își revină sunt minime, spun medicii.

Nimic nu prevestea ce avea să se întâmple vineri, când Răzvan a mers în atelierul tatălui său, așa cum mai făcuse încă de când era mic. Îi plăcea să își vadă tatăl la lucru. La un moment dat, tatăl a ieșit din atelier, iar tânărul a rămas cu un unchi de-al său. Atunci s-a petrecut grozăvia.

A venit băiatul la mine, în jurul orei 1 și ceva la atelier. Acolo a mai venit un frate de al meu, am servit masa la amiază și după m-am dus și am dus ceva într-o magazie, o bucată de tablă în speță, și în timpul acesta băiatul s-a apucat să sudeze, nu știu ce a vrut să facă, un butoi de 200 l adus de cineva să îi fac eu ceva la el. El, fără să știe, băiatul meu, a vrut să facă o gaură probabil, mă gândesc, că eu nu eram în atelier, cu aparatul de sudură. Cred că butoiul era de la diluant, nici nu m-am mai uitat. Nici nu am auzit, nici nu am văzut, atât știu că mă striga fratele meu să vin. Băiatul meu căzuse jos de la suflul exploziei. Nu știu cum a fost lovit… știu că l-am găsit jos, lovit la cap, vă dați seama, curgea sânge…”, ne-a spus, plin de durere, tatăl tânărului.

Polițiștii au deschis o anchetă penală în acest caz și fac cercetări pentru vătămare corporală.  Victor Zaharia a povestit că el lucrează singur la atelier, neavând niciun angajat și cu atât mai puțin și-ar fi pus fiul în pericol.

„Nu l-am pus eu să facă treaba asta, trebuie să fie inconștient un părinte să îl pună pe copilul său să facă asta”, spune botoșăneanul.

Polițiștii spun că tânărul încerca să sudeze o țeavă la un butoi cu diluant, iar la un moment dat a sărit capacul butoiului și l-a lovit direct în față. El a căzut inconștient la pământ, iar tatăl său a sunat la 112 cerând ajutor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *