Tânăr de 21 de ani, dus în stare de hipotermie la un spital din Botoșani. A încercat să intre ilegal în țară

Un tânăr de 21 de ani a ajuns în stare de hipotermie la spitalul din Dorohoi. Este vorba despre un cetățean din Afganistan, care a fost depistat de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi după ce a încercat să intre ilegal în România. Din cauza condiţiilor meteo de frig extrem, tânărul aflat în hipotermie a fost dus la spital pentru a i se acorda îngrijire de specialitate.

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, în data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi – I.T.P.F. Iaşi, ca urmare a schimbului de date şi informaţii cu autorităţile de frontieră din Ucraina, au depistat, în cadrul unei acţiuni organizate în zona de frontieră, o persoană care a trecut frontiera de stat din Ucraina în România.

„Persoana în cauză a fost oprită pe direcţia localităţii Racovăţ, însă din cauza stării sale de sănătate, a fost solicitat sprijinul unui echipaj medical, cetăţeanul fiind condus la spitalul Dorohoi. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul este cetăţean afgan, în vârstă de aproximativ 21 de an şi a trecut ilegal frontiera de stat în România, din dorinţa de a găsi un loc de muncă. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoana urmând a fi preluată de autorităţile ucrainene, în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor”, precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com