Pompierul din Botoșani, Iulian Rotariu, pe primul loc la ultramaratonul din Laponia, după 84 km parcurși

Pompierul botoșănean Iulian Rotariu se află pe primul loc la ultramaratonul din Laponia după 84 de kilometri parcurși. Plutonierul adjutant Iulian Rotariu, a parcurs 84 din cei 270 km și are un avans de 15 km față de ocupantul locului doi.

În perioada 24 – 28 ianuarie 2022, Iulian va reprezenta România la ultramaratonul NOMAD din Laponia Finlandeză. Alături de alți 17 dintre cei mai puternici ultramaratoniști din lume, înscriși în competiție, are de alergat 270 de kilometri, non-stop, cursa fiind organizată tot de Canal Aventure. La fel ca și celelalte ultramaratoane, această cursă va fi tot autosusţinută, participanții urmând să-şi poarte echipamentul şi hrana într-un rucsac, care nu trebuie să depășească 15 kilograme. Pe traseu, concurenții pot opri în corturile ridicate de organizatori pentru a mânca și a-și trage sufletul.

Fiind o cursă extremă, numărul participanților a fost limitat de organizatori la 20, fiindu-le permisă înscrierea doar celor care au reușit să finalizeze provocări asemănătoare. Și de această dată, Iulian va alerga în scop caritabil, încercând să sprijine în acest mod activitatea Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism din Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *