Botoșăneanul Iulian Rotariu pornește către o nouă provocare. Va alerga 270 km non-stop, la Cercul Polar

Plutonierul adjutant Iulian Rotariu, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani pornește către o nouă provocare – 270 km de alergat non-stop, la Cercul Polar.

În perioada 24 – 28 ianuarie 2022, pompierul botoșănean va reprezenta România la ultramaratonul NOMAD din Laponia Finlandeză. După experiența cursei din Antarctica, unde a alergat 250 de kilometri în cinci zile, Iulian dorește să-și depășească limitele la Cercul Polar, având de parcurs o distanță mai mare, dar într-o singură etapă, care să nu depășească patru zile.

Alături de alți 17 dintre cei mai puternici ultra maratoniști din lume, înscriși în competiție, are de alergat 270 de kilometri, non-stop, cursa fiind organizată de Canal Aventure. Va înfrunta temperaturi de minus 30 – 40 de grade, beneficiind de lumina zilei doar patru din 24 de ore.

La fel ca și celelalte ultramaratoane, această cursă va fi tot auto- susţinută, participanții urmând să-şi poarte echipamentul şi hrana într-un rucsac, care nu trebuie să depășească 15 kilograme. Pe traseu, concurenții pot opri în corturile ridicate de organizatori pentru a mânca și a-și trage sufletul.  Fiind o cursă extremă, numărul participanților a fost limitat de organizatori la 20, fiindu-le permisă înscrierea doar celor care au reușit să facă față unor provocări asemănătoare. Așa cum îl știm de ambițios, cu siguranță și această nouă provocare va fi un succes! Picioare de fier, putere și sănătate! Dumnezeu să te ocrotească”, informează printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *