Zeci de pătuțuri moderne pentru bebeluși au fost achiziționate la Maternitatea Botoșani

Zeci de pătuțuri noi au fost achiziționate de Spitalul Județean Botoșani pentru Secția de Neonatologie. Este vorba despre 42 de pătuțuri moderne pentru copilașii nou-născuți.

„De asemenea, dupa aprobarea bugetului vom achiziționa și un sistem de cooling neonatal mini-Oximetru cerebral, care ajută la salvarea bebelușilor care obțin o notă foarte mică la naștere și necesită manevre de reanimare. Vom continua asigurarea cofinanțării achiziționării de incubatoare performante, precum și celelalte programe și parteneriate pentru modernizarea Maternității. Nu este un moft, ci o obligație pe care ne-am asumat-o”, a precizat președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani deservește 80% din populația județului și asigură 90% din cazurile de urgență din județ. În 2020, la Maternitatea Botoșani s-au născut 2.469 de copii, din care 211 au fost prematuri. De la începutul anului și până la 1 noiembrie, numărul nașterilor înregistrate a fost 2.225, din care 197 au fost înainte de termen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *