Furturile și tâlhăriile, în scădere la Botoșani

foto ZiarMM

Furturile și tâlhăriile sunt în scădere în județul Botoșani, potrivit unor date centralizate la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Botoșani. Infracţiunile contra patrimoniului reprezintă un procent de 38,17% din totalul infracţiunilor sesizate la nivelul I.P.J. Botoșani, acestea înregistrând o scădere de 4,06%, determinată de scăderea înregistrată  în mediul rural cu 10,76 %.

Potrivit sursei citate, ponderea infracțiunilor contra patrimoniului este deținută de infracțiunile de furt care înregistrează o scădere de 13,67%, pe același trend situându-se și infracțiunile de tâlhărie care scad cu 7,89%.

„În ceea ce privește identificarea autorilor comiterii infracțiunilor contra patrimoniului, 42,02% sunt infracțiuni cu autori necunoscuți. Față de anul 2020,  numărul infracțiunilor cu AN a scăzut în procent de 29,65%, scădere înregistrată atât în cazul infracțiunilor de furt cu 0,25%, cât și în cazul infracțiunilor de tâlhărie 23,53% și a crescut numărul suspecților cercetați în dosarele penale cu 10,16%”, precizează IJP Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *