Deficit de personal la Poliția Botoșani! Peste 60 de polițiști au renunțat la uniformă

Inspectoratul Județean de Poliție (IJP) Botoșani se confruntă cu o lipsă acută de personal. Potrivit șefului IJP Botoșani, comisarul șef Viorel Șerbănoiu, la data de  31 decembrie 2021 statul de organizare era încadrat în procent de 76,88% astfel: 79,50% la ofiţeri, 75,93% la agenţi şi 80,43% la personalul contractual. El a precizat că în cursul anului trecut nu mai puțin de 63 de polițiști și-au încetat raporturile de muncă, în condițiile în care în unitate au venit doar 35 de polițiști noi.

Organigrama Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani cuprinde un număr de 20 structuri ale Aparatului Judeţean, reprezentând servicii, birouri şi compartimente independente care au competenţe, conform specificului domeniului propriu de activitate şi asigură coordonarea, sprijinul îndrumarea şi controlul activităţii structurilor  teritoriale, respectiv două poliţii municipale, cinci poliţii orăşeneşti şi nouă secţii de poliţie rurală care au în componenţă 71 posturi de poliţie comunală.

Un polițist și-a dat demisia ca să plece cu iubita în străinătate

Un tânăr de 26 de ani, care lucra ca agent de la Secţia 1 de Poliție Rurală Botoșani, și-a dat demisia din Inspectoratul de Poliție Județean pentru că așa i-a cerut iubita lui.

Reprezentanții IPJ Botoșani susțin că polițistul avea o relație cu o tânără din județul Iași, care i-ar fi cerut să lase munca de agent de poliție și să plece cu ea la muncă în străinătate. Botoșăneanul s-a conformat cererii iubitei sale, astfel încât a înaintat cererea de demisie conducerii IPJ, care nu a avut altă soluție decât să o accepte.

Conducerea Poliției susține că acesta este cel mai tânăr polițist care a demisionat anul trecut din IPJ Botoșani, decizia acestuia survenind la puțin timp după angajare.

2 thoughts on “Deficit de personal la Poliția Botoșani! Peste 60 de polițiști au renunțat la uniformă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *