Cum a scăpat de pușcărie un tânăr care a intrat în casa unui primar din Botoșani și i-a furat toți banii

Un tânăr de 21 de ani a scăpat de pușcărie după ce a intrat în casa unui primar din județul Botoșani și i-a furat toți banii. Furtul a avut loc în vara anului 2015, când Daniel L., la vremea aceea de 14 ani, a intrat în casa primarului comunei Concești, Costel Nazare, și a furat toți banii pe care i-a găsit.

Judecătorii din cadrul Judecătoriei Darabani au decis, la sfârșitul anului trecut, ca asupra acestuia să fie instituită o măsură educativă, respectiv asistarea zilnică pe o perioadă de șase luni, sub coordonarea Serviciului de Probațiune Botoșani. Tânărul a scăpat de o condamnare deoarece la data comiterii faptei acesta era minor. Decizia judecătorilor a rămas definitivă.

Tânărul a mers la cerșit la primar, apoi i-a furat banii

Tânărul, din comuna Cristinești, a mers la cerșit la casa primarului însoțit de un frate mai mic. După ce soția edilului le-a oferit câteva alimente, cei doi au plecat. 97.000 lei aveau în casă primarul și soția sa la momentul respectiv, dintre care valută, dar și bonuri de masă.

După ce soția și primarului au plecat la cumpărături, în casă a rămas menajera care la un moment dat s-a trezit cu tânărul Daniel L. la ușă pentru a restitui o sacoșă goală și a cerut un pahar cu apă. A doua zi, primarul a constatat că banii îi lipsesc din casă și a cerut ajutorul polițiștilor. La audieri, tânărul a recunoscut că a luat banii după ce a intrat în locuință pe o ușă lăsată deschisă. La judecată, acesta a fost de acord să îi restituie primarului banii furați, respectiv 35.000 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *