Primăria Botoșani merge în instanță pentru recuperarea locuințelor sociale din Centrul Vechi, vândute de Locativa cu sume derizorii

Primăria Botoșani va face demersuri în instanță pentru recuperarea locuințelor sociale din Centrul Vechi, vândute de  Locativa cu sume derizorii. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, care spune că contractele de vânzare-cumpărare s-au perfectat în birourile de la Locativa și nicidecum la un notar, o locuință, de exemplu, fiind vândută și cu 10.000 euro.

Cu siguranță vor intra înapoi în patrimoniul municipiului Botoșani, pentru că contractele la care am avut acces au fost perfectate în birourile de la Locativa, vândute cu sume derizorii, 10 mii de euro pentru un spațiu de locuit în suprafață de 70 mp , deși Codul civil spune că aceste contracte se perfectează în formă autentică la notar. Ele au fost semnate în birourile Locativa, iar cele două părți:, Locativa respectiv chiriașul, nu aveau calitatea să semnzeze contracte de vânzare pentru imobilele municipiului Botoșani, care au fost date doar în administrare societății Locativa și au fost înstrăinate într-un mod nelegal. Vom acționa în instanță pe cei care dețin aceste imobile și, de asemenea, vom chema și societatea Locativa în fața judecătorilor, pentru a recupera apartamentele și cei care au greșit să plătească. În acest sens am aprobat în Consiliul Local un audit, care nu s-a finalizat, pentru că nu am găsit firma potrivită pentru acest audit, dar vom identifica toate apartamentele care au fost vândute. Eu am cunoștință doar de trei apartamente și, din punctul meu de vedere, aceste apartamente trebuiesc recuperate”, a spus primarul Cosmin Andrei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *