Reacția incredibilă a poetei care și-a promovat pornirile sexuale la Gala „Eminescu”. Tânăra șterge pe jos cu marele poet

Tânăra poetă care a provocat scandalul de sâmbătă de la Gala de decernare a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” pentru debut, Cătălina Stanislav, a avut prima reacție publică. În loc să diminueze acest scandal, tânăra din Sibiu toarnă gaz pe foc. Ea s-a arătat contrariată de faptul că volumul său, care are poezii cu conținut erotic, a fost nominalizat pentru marele premiu de debut, însă a fost criticată pentru citirea în public uneia dintre poezii. Mai mult decât atât, tânăra șterge pe jos cu marele poet, spunând despre Eminescu că este „un naționalist trist”.

„Nu concep faptul că se nominalizează și se premiază cărți al căror conținut e apoi interzis, în contextul în care premiul poartă numele unui naționalist trist care are o grămadă de poezii sexuale explicite. De ce să premiezi o carte care conține poeme erotice, dar să ceri ca ele să nu fie citite? Și oricum. Pls define poem erotic. Am ales să citesc unul dintre poemele din cartea mea care îmi e printre cele mai dragi și n-o să încerc să îl explic acum, dar e un poem fix despre momentul ăla de după ce te trezești singură într-o lume nedreaptă și deseori periculoasă. Doar că-mi place să mă joc și sunt norocoasă și privilegiată că pot să fac asta, că pot să scriu despre pizza unsuroasă, Gwyneth Paltrow și sex nereușit (sincer, mă îndoiesc că lui Eminescu îi era străin sexul nereușit) în același poem care vorbește și despre temeri și gânduri foarte reale și prezente în viețile tuturor femeilor pe care le cunosc. Am ales să citesc acest poem fix pentru cuvântul cu asterisc, pentru că a fost revoltătoare toată această experiență și doar așa mi-am găsit curajul să o zic. Că literatura se face cu toate cuvintele și alte lucruri din astea știm cu toții. Știm și că era a horse of a different color dacă nu eram femeie. In fine, sunt multe de zis”, a scris Cătălina Stanislav pe contul său de Facebook.

De asemenea, poeta a criticat juriul, organizatorii premiului și jurnaliștii.

„Despre modul în care se organizează aceste premii, despre juriul format din cinci bărbați în 2022, despre faptul că în 2022 un astfel de premiu e așteptat și considerat important și organizatorii lui te umilesc și batjocoresc, despre faptul că s-a batjocorit forma de feminin a cuvântului poet, despre faptul că în loc să se dezbată folosirea unor remarci slinoase și termeni peiorativi la adresa femeilor care scriu poezie, s-a dezbătut acest poem inspirat de un episod din The Goop Lab. Despre faptul că Premiul Eminescu nu e fckin canceled already. Nu știu ce capital simbolic mai au aceste premii, visez la anul în care vor fi doar o glumă și atât, fără pachet complet cu umilire și scăndăluț și fără articole de doi bani în care jurnalismul e unul atât de ieftin, încât se speculează și pe lucrarea înrămată a lui Dumitru Gorzo care se vede în spatele meu. Și ba da, am zis fix ce am zis”, a mai scris nominalizata la Premiul Eminescu pentru debut.

VIDEO Poezie interzisă minorilor prezentată la evenimentul de decernare a premiului „Mihai Eminescu” de la Botoșani. „Zice că se masturbează când îl întreb ce face”

3 thoughts on “Reacția incredibilă a poetei care și-a promovat pornirile sexuale la Gala „Eminescu”. Tânăra șterge pe jos cu marele poet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *