Proiect îndrăzneţ! Primăria Botoşani vrea o parcare supraetajată în zona ultracentrală

foto: sursata.ro

Primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, are în vedere implementarea unui proiect îndrăzneţ privind construcţia unei parcări supraetajate în zona ultracentrală a municipiului. Primăria dispune de un teren în spatele Casei Cărţii, acolo unde vrea să ridice o parcare cu câteva sute de locuri.

„Am spus că locurile de parcare reprezintă o prioritate. Atunci când terenul nu ne mai permite să mergem pe orizontală, vom merge pe verticală. O zonă foarte aglomerată o reprezintă centrul civic, cu Casa Cărţii, acolo unde am făcut o licitaţie pentru un studiu de fezabilitate în vederea construirii unei parcări supraterane şi subterane„, a spus primarul.

Deocamdată, nu se cunosc costurile unei astfel de investiţii, însă studiul de fezabilitate va stabili acest lucru. De asemenea, nu se cunoaşte, deocamdată, nici capacitatea viitoarei parcări, însă Cosmin Andrei speră ca aceasta să aibă câteva sute de locuri.

De asemenea, primarul nu exclude nici varianta ca parcarea să fie construită din fonduri europene şi să cuprindă staţii de încărcare pentru maşinile electrice, dar şi să îşi asigure iluminatul prin panouri fotovoltaice.

Taxa de rezervare a locurilor de parcare din Botoșani a fost majorată. Până când poate fi achitată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *