Lucrări de 3 milioane de euro făcute de o firmă din Botoșani la o cunoscută mănăstire din Moldova

O firmă din Botoșani va face lucrări de aproape trei milioane de euro la o cunoscută mănăstire din zona Moldovei. Este vorba de societatea comercială Simion Tehnoconstruct SRL Botoșani, care a câștigat o licitație organizată de Compania Națională de Investiții (CNI).

Firma din Botoșani a adjudecat licitația de „Proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții Lucrări de intervenție pentru punerea în siguranță a unor clădiri și construcții existente din incinta Mănăstirii Adormirea Maicii Domnului Diaconesti”, comuna Agăș din județul Bacău. Banii au fost alocați pentru stabilizarea unui versant, în condițiile în care zona a fost afectată de alunecări de teren, dar și pentru consolidarea bisericii și a unor chilii, dar și construirea unui nou corp de chilii.

Valoarea totală a lucrărilor este de 14,7 milioane de lei. Durata contractului este de 24 de luni, din care proiectare 6 luni și execuție 18 luni. Perioada de garanție de bună execuție a lucrărilor 36 luni.

Mănăstirea, înființată în 1998, se află pe Valea Trotuşului, între munţii Tarcăului şi Ciucului, pe traseul Comăneşti- Agăş, credincioșii trebuind să parcurgă doi kilometri pe un drum neasfaltat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *