FOTO Botoșănean sărbătorit la 100 de ani. Povestea emoționantă de viață: a crescut zece copii, iar la această vârstă citește și scrie fără ochelari

Un bărbat dintr-o comună din județul Botoșani a împlinit, joi, 100 de ani. Este vorba de veteranul de război Ion Juravle, din localitatea Todireni. Acesta a fost sărbătorit de primarul comunei Todireni, Petru Toma,  președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina-Elena Federovici și locotenent-colonel în rezervă Ioan Sorin Ciobanu, vicepreședintele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” – Filiala Botoșani, copii și nepoți.

Astăzi am fost onorat, să fiu  la ceas aniversar, alături de veteranul de război, domnul Juravle Ion, care a împlinit frumoasa vârstă de 100 de ani. O vârstă la care a ajuns cu voia lui Dumnezeu, trecând prin multe experiențe de viață. Nea Ionică,  așa cum îl știu localnicii, a fost și este un exemplu de înțelepciune pentru comunitatea noastră. A trecut prin război, durere, încercări și foamete, lucruri pe care noi ceilalți, le-am auzit povestite de la bunicii și străbunicii noștri. Secretul longevității sale, pe lângă hrană sănătoasă, produsă în gospodărie, a fost și cumpătarea. În acești 100 de ani a trăit numai cu dragostea în suflet, pentru familia lui, pentru săteni,  pentru comună și pentru țară!”, a declarat primarul comunei, Petru Toma.

Nea Ionică trăiește de 100 de ani în satul Todireni și a crescut 10 copii. La această vârstă citește și scrie fără ochelari. Este primul cetățean născut în satul Ceir din comuna Todireni, sat care s-a format începând cu anul 1921, odată cu împroprietărirea țăranilor veniți din Bucovina. Ulterior  acest sat s-a contopit cu satul Todireni.

Îi doresc și pe această cale multă sănătate, să se bucure cât mai mult timp de cei dragi și de familie și să aibă parte de toată liniștea sufletească cuvenită. Cinste și recunoștință veteranilor!”, este urarea transmisă de primarul Petru Toma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *