FOTO Incendiu la o biserică din Botoșani, de Bobotează! Lumânărarul a luat foc în timp ce credincioșii luau agheasmă

Un incendiu a izbucnit, joi, la o biserică din județul Botoșani din cauza unor lumânări aprinse, lăsate nesupravegheate, potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) Botoșani.  Lumânărarul din curtea unei biserici din localitatea Cătămărăști Deal a fost cuprins de flăcări.

Când s-a produs incendiul, preotul și credincioșii erau la slujbă, în afara lăcașului de cult, așteptând să ia agheasmă. Aceștia au observat că un fum gros iese din interiorul clădirii folosită pentru a aprinde lumânări și au intervenit cu stingătoarele din dotare, dar și cu găleți cu apă. Totodată, au solicitat sprijin de la pompierii botoșăneni.

„Trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani au ajuns, în cel mai scurt timp, la fața locului cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat că ardea o cantitate mare de lumânări, cu degajări mari de fum. Incendiul a fost stins în limitele găsite. Locul unde s-a manifestat incendiul se află la distanță față de biserică și alte construcții, neexistând pericolul de extindere a flăcărilor. Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, vă recomandăm să puneți lumânările aprinse în suporturile din tăvile metalice umplute cu nisip sau apă și să supravegheați permanent arderea acestora. În interiorul lăcașelor de cult, lumânările aprinse să fi supravegheate şi ţinute la distanţă de persoanele din jur, mobilier, decoruri sau alte materiale inflamabile”, precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com