Reguli noi în România! Ce va fi obligatoriu la nuntă și la botez

Au fost anunțate noi restricții pentru evenimentele care vor avea loc în 2022, potrivit unor propuneri făcute de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). Astfel, sunt vizate o serie de activităţi, precum competiţiile sportive, cele culturale, nunțile și botezurile. Așadar, o serie de activităţi, precum competiţiile sportive sau cele culturale, ar putea fi permise la o capacitate de 50%, în cazul în care rata de incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori, potrivit propunerii făcute de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Trebuie menționat că, în cazul în care rata de incidență va crește, participarea va fi permisă doar până la 30% din capacitatea maximă a spaţiilor. De asemenea, CNSU propune ca participarea să fie permisă doar persoanelor vaccinate anti-COVID, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid, dar și persoanelor trecute prin boală. Amintim că rezultatul unui test RT-PCR nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore iar rezultatul unui test antigen rapid nu treubie să fie mai vechi de 48 de ore.

Totuși, există o excepție. Operatorii economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor nu sunt vizați de regula ce ține de rata de incidenţă de 1/1000. În cazul acestora activitatea va fi permisă până la 50% capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5.00-22.00 în judeţele/localităţile în care rata de incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Sursa:Capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com