Primarul municipiului Botoșani: Vom începe lucrările pentru reabilitarea Teatrului ”Mihai Eminescu” la începutul acestui an

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat că mai multe firme s-au înscris la licitația privind reabilitarea Teatrului ”Mihai Eminescu” și că cel târziu în luna februarie va fi desemnat constructorul. Edilul municipiului a spus că în prezent sunt analizate ofertele financiare și a dat asigurări că lucrările pentru reabilitarea teatrului vor începe la începutul acestui an.

Această achiziție a intrat în supervizarea Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP), care a presupus transmiterea unor documente, dar ceea ce a fost mai greu a trecut. Am parcurs cea mai grea etapă, care a presupus analiza a mii de documente, a mii de pagini, lucru pe care l-au făcut atât colegii din unitatea de implementare a proiectului, cât și specialiștii pe care i-am angajat pentru această achiziție. Etapa tehnică a fost depășită, am primit avizul necondiționat de la ANAP și am intrat în verificarea financiară, acolo unde avem mai mulți operatori și am certitudinea că vom avea un câștigător. (…) Îmi doresc să avem un câștigător înainte acestui termen, luna februarie. Vom începe lucrările pentru reabilitarea Teatrului ”Mihai Eminescu” la începutul acestui an, chiar și dacă vor fi contestații, pentru că legislația a fost modificată”, a precizat Primarul Cosmin Andrei.

Termenul de finalizare a investiției, care a ajuns la 37 milioane lei, este decembrie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *