Prefectul județului Botoșani: Încet, încet, intrăm în valul 5 și fac un apel public la responsabilitate, la portul măștii

Prefectul județului Botoșani a făcut, marți, un apel public către botoșăneni la responsabilitate și la portul măștii de protecție, astfel încât să nu crească cazurile de coronavirus la nivelul județului. El a cerut să fie respectate măsurile sanitare, în contextul în care pe 6 și 7 ianuarie sunt manifestări religioase, cu aglomerări de persoane, iar între 7și 13 ianuarie sunt sărbătorile pe rit vechi.

”Încet, încet, intrăm în valul 5 și fac un apel public la responsabilitate, la portul măștii, chiar dacă, deocamdată, nu este obligatorie în exterior, dar și la păstrarea distanței fizxice și la respectarea tuturor măusrilor sanitare impuse de autorități. Dacă se respectă măsurile sanitare, nu cred că există un risc mare de infectare. Într-adevăr, în fiecare an de Bobotează se crează acele aglomerații, în momentul în care se finalizează slujba și se împarte sfânta aghiasma”, a precizat Dan Nechifor.

Acesta a spus că în școli vor fi distribuite, în continuare, teste gratuite pentru elevi, la fel și măști de protecție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *