Un polițist sub acoperire a lucrat 6 luni ca șofer de TIR pentru a demasca șpăgarii de la frontieră

Foto: Bihoreanul

Doi polițiști sub acoperire și un colaborator au lucrat timp de mai multe luni pentru a-i dovedi pe agenții șpăgari de la Punctul de Trecere al Frotnierei Borș. Modul în care au pus totul la cale a fost unul deosebit.Ancheta a început încă de anul trecut, ca urmare a unei sesizări din oficiu a Serviciului Judeţean Bihor al DGA şi a unor denunţuri înregistrate la Parchetul Bihor, verificările devoalând o corupţie aproape generalizată la nivelul PTF Borş, în special în rândul poliţiştilor de frontieră puşi să verifice transportatorii de mărfuri.

Pentru a-i dovedi pe şpăgari, anchetatorii au autorizat folosirea a doi investigatori şi a unui colaborator sub acoperire.

Unul dintre polițiștii DGA, care era și șofer profesionist, s-a înscris din nou la cursuri cu o identitate fictivă, a dat iar examenele ca să obţină atestatul, și s-a angajat pentru câteva luni la o firmă de transporturi, ca şofer de TIR. Apoi a fost trimis în curse externe.

Activitatea investigatorilor sub acoperire s-a întins pe o perioadă de 6 luni, timp în care au strâns suficiente dovezi care să demonstreze „caracterul de cutumă al infracţiunilor săvârşite”.

Anchetatorii au aflat astfel că anumiţi patroni de firme de transport aveau relaţii directe cu poliţiştii de frontieră, pe care îi sunau înainte ca aceştia să intre în tură, indicându-le maşinile ce urmau să tranziteze PTF Borş, așa încât agenții să-i treacă peste rând, fără să le ceară bani, conform referatului pentru propunerea de arestare în cazul a cinci agenți șpăgari din Vama Borș.

Sursa:newsweek.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *