Cum au reușit câțiva profesori de la „Mihai Eminescu” să strângă o sumă consistentă pentru o elevă orfană. „Le mulțumim celor care au răsplătit colindele cântate din suflet pentru suflet”

Câțiva profesori de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani au realizat un recital de colinde și au mers la diferite instituții și firme din Botoșani unde au cântat cu scopul de a sprijini o elevă orfană. Apelul cadrelor didactice a fost auzit, iar prin intermediul acestui demers s-a strâns o sumă de bani consistentă pentru tânăra care și-a pierdut mama anul acesta, tatăl fiind mort de mai mulți ani. Printre instituțiile care au contribuit semnificativ și au donat sume consistente grupului „Emisong” pentru ajutorarea fetei s-au numărat: Consiliul Județean Botoșani, Instituția Prefectului, Primăria și Consiliul Local Botoșani.

„În prag de An Nou, se cuvine să aducem mulțumiri celor care au contribuit la fericirea semenilor noștri, tineri cu dramatice încercări în ultimul timp. Printre cei cărora le transmitem recunoștința se numără și concetățenii noștri care au răsplătit colindele cântate din suflet pentru suflet; profesorii și conducerea Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” Botoșani mulțumesc pentru solidaritatea demonstrată în săptămâna din Ajunul Crăciunului tuturor oamenilor din instituțiile publice și din companiile municipiului Botoșani care au contribuit la strângerea sumei de bani necesare pentru a depăși momentele dificile de către una dintre elevele colegiului (rămasă de curând orfană de ambii părinți și având doar un frate student). De asemenea, gândurile noastre de mulțumire și recunoștință se îndreaptă către toți oamenii de bine care au dorit să rămână anonimi, dar care au oferit din inimă ajutor celor aflați în nevoie”, este mesajul de suflet transmis de profesorii colindători.

Ei susțin că prin modul în care oamenii s-au solidarizat pentru a o ajuta pe eleva de la „Eminescu” au demonstrat că „prețuiesc valorile și care sunt susținători ai educației de calitate oriunde s-ar afla”.

„Pentru o cauză nobilă, unirea forțelor este binevenită, mai ales când exemplul vine din partea unui grup ca ,,Emisong”. Pornind de la această frumoasă inițiativă a profesorilor, botoșănenii de frunte au împărtășit filantropia și generozitatea. Sincere mulțumiri și recunoștință! ,,La mulți ani!” , la cumpăna dintre ani”, susțin cadrele didactice.

Cei care vor în continuare să o sprijine pe adolescenta de la Colegiul „Mihai Eminescu” o pot contacta pe Cristina Bălăucă la numărul de telefon: 0724347451.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *