Gest emoționant al unor profesori din Botoșani pentru a ajuta o elevă rămasă orfană. „Colindăm în speranța că o vom putea ajuta măcar să nu mai aibă grija facturilor”

Gest emoționant al unor profesori din Botoșani pentru a ajuta o elevă rămasă orfană de ambii părinți. Mai multe cadre didactice de la  Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani pregătesc un program de colinde, cu care vor merge la mai multe instituții, dar și oameni de afaceri, în speranța că vor putea strânge bani pentru eleva de liceu astfel încât aceasta să se poată descurca măcar cu plata facturilor pentru perioada de iarnă.

Potrivit profesorului Cristina Bălăucă, este vorba despre o elevă silitoare, care iubește școala, ține la reputația ei și este un copil bun care merită ajutat. Tocmai de aceea, câțiva profesori ai liceului se mobilizează pentru a-i oferi un sprijin, cunoscându-i situația.

Tânăra, care mai are un frate la facultate, a rămas fără tată în urmă cu mai mulți ani. Singurul sprijin al celor doi tineri a rămas mama, care a muncit pentru ei și a încercat să le ofere o educație bună și un trai decent. Din păcate, femeia s-a infectat cu virusul COVID-19, starea sa de sănătate s-a înrăutățit mult, iar ulterior a decedat. Acum, cei doi frați au rămas orfani de părinți.

„Noi încercăm să-i plătim măcar facturile pentru iarnă, măcar pentru asta încercăm să strângem bănuți, măcar să nu aibă grija facturilor. Nu mai zic de celelalte”, ne-a mărturisit Cristina Bălăucă.

Profesorii vor merge cu colindul la mai mulți oameni de afaceri cu care au discutat în prealabil și speră că vor fi invitați la Primăria Botoșani, Consiliul Județean, dar și la alte instituții pentru a reuși să strângă bănuții necesari pentru eleva lor.

Cei care vor să primească colindătorii sau să ofere un sprijin pentru eleva Colegiului „Mihai Eminescu” o pot contacta pe Cristian Bălăucă la numărul de telefon: 0724347451.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *