Tânărul cu origini din Botoșani, care lucrează cu cele mai tari vedete ale lumii. Printre acestea: Paris Hilton, Jason Statham, Leonardo DiCaprio, Shaggy

Ioan Hârtopeanu, cunoscut și după numele Yohan – Bodyguard-ul VIP de la Londra, este unul dintre cei mai cunoscuți bodyguarzi din întreaga lume. A copilărit în Suceava, iar la 19 ani a plecat în Marea Britanie unde s-a angajat ca gardă de corp. Nu era o meserie full time, pentru că o practica doar în weekend, dar acum i-a devenit business.

Ioan Hârtopeanu s-a născut și a crescut în Suceava alături de două surori și un frate, dar are bunici și în Botoșani. În adolescență s-a apucat de box și deja se identifica cu un idol: Mike Tyson. Puțin după majorat, după câteva zeci de antrenamente în sala de box, s-a angajat la o firmă de pază. Nu și-a propus să facă o carieră îndelungată în acel domeniu, la acel moment, motiv pentru care, atras de mirajul străinătății, a luat calea pe care majoritatea tinerilor au luat-o atunci.

La Londra a devenit cunoscut destul de repede după numele Yohan. Și-a înființat propria firmă de securitate, Yohan Security unde a angajat sportivi de performanță: mari, impunători și mereu la costum. Întotdeauna la volanul unor mașini puternice care preiau clienți, îi duc la evenimente și le asigură paza.

A știut să se impună pe piața securității, iar acum serviciile firmei lui sunt solicitate de vedete, politicieni, miliardari, șeici și magnați. Paris Hilton, Jason Statham, Leonardo DiCaprio, AKON, Shaggy, Kevin Hart, Diego Costa, Chris Brown, Mc Gregor, Zac Efron sau Mickey Rourke sunt doar câteva dintre celebritățile protejate de Ioan Hârtopeanu.

Acum investește în România, în imobiliare, însă până să ajungă să-și permită vacanțe luxoase și-a pus în joc propria viață.

Presa internațională îl numește pe Yohan și colegii lui „gladiatorii lumii contemporane”, pentru că au demonstrat loialitaea, onestitatea, munca și corectitudinea față de un om care se încrede în ei.

Cum erai în copilărie? Erai singur la părinți? Unde ai copilărit?

Eram un copil care făcea năzbâtii, ca toată generația mea. Am copilărit în Suceava alături de un frate și încă două surori. Am fost patru frați care au copilărit în Suceava și care mai mergeau în Botoșani, la bunici.

Ce jocuri te jucai?

Fotbal cu băieții și mai erau jocurile alea: rațele și vânătorii, lapte gros.

Cum este copilăria în Moldova?

Foarte frumoasă. Am avut o copilărie despre care aș putea povesti. Nu aș putea să fac comparația cu ceea ce trăiesc acum generația Z. Nu contează zona, ci oamenii din ea, iar moldovenii sunt inimoși și înconjurați de locuri și oameni aparte.

Ai fost un copil înalt de fel? Semeni cu cineva anume din familie?

Mă trag dintr-o familie de oameni înalți. Părinții sunt înalți, frații sunt înalți. Fratele meu, care este mai mic este chiar mai înalt decât mine.

Și dacă tot ești înalt, nu ai fost împins de la spate să practici un sport?

Am practicat boxul de la 16 ani. Mă antrenam cu domnul antrenor Andu Vornicu de la Asociația Sportivă Voința Suceava. Aveam chiar și un idol din lumea acestui sport. Mă visam pe atunci un Mike Tyson.

Ce școală ai urmat?

Am terminat liceul pe profil șofer mecanic auto în Suceava, la Grup Școlar Nr. 3, după care am început facultatea. Eram în anul I, dar s-a ivit oportunitatea să plec în Anglia și am fost nevoit să o abandonez.

Când ai decis să pleci în Anglia?

La o vârstă extrem de fragedă ar spune unii. Aveam 19 ani. Unii mă vedeau un copil.

Așa te vedeau românii când ai ajuns, un copil?

Românii sunt uniți în țara noastră, dar dincolo de granițe fiecare își vede de treaba lui. Nu mulți aveau curajul să plece, iar cei care o făceau erau mereu văzuți ca niște novici, fie că aveai 19, 35 sau 40 de ani.

Cum erați ca și comunitate?

Ne mai întâlneam la cafele, vorbeam, însă toți aveam același scop: să facem bani și să ne întoarcem în țară. Era loc de prietenie, însă nu era timp pentru ea.

Ți-ai făcut prieteni acolo?

Da, mi-am făcut prieteni noi în timp, dar am avut noroc să îi am alături și pe vechii prieteni, din Suceava, care erau și ei în Regatul Unit.

Ce unește românii într-o țară străină?

Uneori problemele, alteori o onomastică, zile de sărbătoare. Evenimente și momente.

Ioan Hârtopeanu:„Eram bodyguard la un club de jamaicani într-una dintre cele mai periculoase zone ale Angliei, Harlesden”

Care a fost primul job? Cât câștigai?

Primul a fost în domeniul securității. Câștigam foarte puțin și mă supuneam unor riscuri foarte mari. Ulterior am avut mai joburi în diferite domenii, iar în weekend continuam să fiu bodyguard la un club de jamaicani într- una dintre cele mai periculoase zone ale Angliei, Harlesden.

Reușeai să te întreții?

Era foarte greu. Aveam jobul de security două zile pe săptămână și în celelalte zile făceam alte joburi. A trebuit să mă responsabilizez forțat și galopant ca să pot face față.

Ai luat în calcul atunci să te întorci acasă?

Da! Eu când am venit nu știam o boabă de engleză. Mi-a fost extrem de greu. De multe ori am vrut să renunț și să plec acasă.

Cum ai ajuns să fii bodyguard?

Baza exista din țară. Cu puțin înainte de vârsta majoratului am început să lucrez în domeniul securității, adică la cluburi, discoteci din Suceava. A venit natural să continui acest job într-o altă țară, deși nu știam atunci ce însemnă o țară care are oameni de diferite naționalități și culturi. Am prins pe parcurs.

Citeste mai mult pe life.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *