Jandarmeria, obligată să plătească o sumă importantă de bani unui șef din Botoșani

Jandarmeria Română și Ministerul de Interne au fost obligate să plătească unui ofițer din Botoșani drepturile neachitate aferente unei misiuni în străinătate.

Cristian Ovidiu Feciuc, cel care a fost împuternicit pe funcția de prim adjunct al șefului Inspectoratului de Jandarmi Botoșani, a câștigat în instanță un proces împotriva Inspectoratului General Jandarmeriei Române și al Ministerului Afacerilor Interne pentru plata diurnei pentru perioada 9 mai 2016- 9 mai 2018, în care acesta s-a aflat în misiune în Mali.

Practic, pentru perioada respectivă, în care Cristian Feciuc s-a aflat în misiune internaţională, în funcţia de Trainer of trainers în cadrul EUCAP Sahel Mali, statul român ar fi avut obligația să îi asigure, potrivit Hotărârii de Guvern 1086 din 2004, o diurnă de 46 de euro pe zi, însă, cu toate acestea, ofițerul nu și-a încasat banii.

Acum, Tribunalul Botoșani i-a dat câștig de cauză jandarmului din Botoșani, însă decizia instanței nu este definitivă. Potrivit magistraților din Botoșani, Jandarmeria ar trebui să îi plătească lui Feciuc diurna, la care se va calcula dobânda legală aferentă, de la scadenţă şi până la achitarea integrală a drepturilor şi care se vor actualiza cu indicele de inflaţie de la data plăţii.

Suma este de aproximativ 35.000 de euro, ea reprezentând echivalentul unei garsoniere sau unei mașini de lux.

Cei doi subprefecți de Botoșani vor fi numiți până la sfârșitul anului. Ambii sunt desemnați de PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *