Comunicat USR Botoșani: Proiectul USR a devenit lege, curțile școlilor vor fi deschise și după program!

Proiectul USR “Fără lacăte pe curtea școlii/Curtea școlii aparține copiilor și după program” a fost adoptată și în Camera Deputaților cu 257 de voturi pentru, trei abțineri și un singur vot împotrivă. Proiectul devenit lege obligă toate instituțiile de învățământ preuniversitar să asigure accesul liber copiilor pe terenurile de sport după orele de program ale instituțiilor.

Legea nou adoptată aproape în unanimitate este un succes și pentru consilierii locali USR care de mai multe luni se chinuiau să implementeze aceste măsuri la nivelul municipiului Botoșani printr-o Hotărâre a Consiliului Local inițiată și votată alături de consilieri de la toate partidele reprezentate. Deși votată, hotărârea nu a putut fi pusă în practică până acum datorită unor blocaje din partea Prefecturii Botoșani.

USR Botoșani va pune la dispoziția școlilor din municipiu și din județ un model de regulament astfel încât, legea să fie aplicată cât mai repede posibil. Instituțiile de învățământ preuniversitar au la dispoziție 180 de zile pentru a concepe un regulament de utilizare a bazei materiale sportive.

„Este o inițiativă importantă pentru noi, mai ales că vorbim de sănătatea copiilor. Am depus toate eforturile să rezolvăm problema la nivel local dar am urmărit cu interes și parcursul proiectului de lege. În octombrie a fost aprobat în Senat, iar marți a fost adoptat prin votul din Camera Deputaților. Situația e împărțită în țară. Sunt localități unde politicienii au susținut acest demers și copiii fac deja mișcare în curtea școlii, sunt însă și localități care se află în situații asemănătoare cu a noastră. Piedici puse de unii actori politici din motive pe care eu unul nu le pot concepe. Faptul că parlamentari de la toate partidele au susținut proiectul USR e o veste extraordinară. Pot spune că e un foarte frumos cadou de Crăciun pentru copiii din toată țara. În cel mai scurt timp posibil, vom trimite tuturor școlilor un model de regulament pentru a le ușura munca și le vom solicita să ne spună când vor pune legea în aplicare. Vom face tot ce ține de noi ca școlile să nu întindă la maxim termenul.” a declarat Marcel Gheorghiță, consilierul USR, principalul inițiator al proiectul din Consiliul Local.

USR Botoșani

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com