Protest la AJOFM Botoșani! Ce nemulțumiri au salariații

protest ajofm, stiri, botosaniAngajații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani protestează din cauza neacordării drepturilor salariale. Potrivit unui comunicat transmis de angajații instituției, angajații din sectorul bugetar protestează împotriva practicii Guvernului de a nu respecta legile, transformându-se din executiv în legislativ prin OUG care decid ce și când se aplică legile.

Protestul va avea loc până la sfârșitul acestui an, dar deocamdată nu a fost stabilit programul exact al manifestărilor de revoltă. Cert este, spun sindicaliștii din AJOFM Botoșani, că va fi o grevă în toată regula, inclusiv cu oprirea activității.

„Principii precum nediscriminarea, legalitatea, separarea puterilor în stat și supremația legilor sunt încălcate an de an indiferent de formațiunea politică angrenată în guvernarea țării. Protestăm împotriva practicii de neacordare a drepturilor salariale prevăzute de legile în vigoare și de eșalonare în 5 ani a drepturilor recunoscute de instanțe. Nu se mai poate suporta situația de acum! Munca nu o prestăm eșalonat, mâncarea, impozitele și facturile nu le plătim eșalonat”, se precizează în comunicat.

Angajații din sectorul bugetar, prin vocea liderilor de sindicate solicită Guvernului următoarele revendicări: să aplice integral legea salarizării nr.153/2017;  să nu se mai substituie Parlamentului;  să plătească, integral și la timp, toate drepturile salariale prevăzute de legi; să se elimine inechitățile salariale generate de neaplicarea legii;   abrogarea și neadoptarea de OUG care să eșaloneze drepturile salariale constatate de instanțele judecătorești.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *