FOTO Protest spontan la AJOFM Botoșani. Angajații au ieșit în fața instituției

protest ajofm, stiri, botosaniMai mulți angajați ai Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă au protestat în fața instituției, nemulțumiți că nu au primit la salariu un spor de 15% pentru complexitatea muncii.

Angajații spun că bani sunt în cont pentru această creștere salarială, însă directorul instituției refuză să o pună în practică.

Ei sunt decişi să declanşeze conflictul de muncă. Gabriela Drobotă, lider de sindicat la AJOFM Botoșani, a declarat că, dacă protestele vor continua, dacă nu va fi respectată legea unică de salarizare.

like facebook, stiri, botosaniPentru salariații din subordinea Ministerului Muncii și a Ministerului Mediu într-o notă de subsol a grilei de salarizare este prinsă o majorare de 15% pentru complexitatea muncii. Când s-a elaborat legea, s-a avut în vedere că noi, cei din Ministerul Muncii, lucrăm cu categoria cea mai defavorizată din această țară, lucrăm pe calculator și multe altele , iar legiuitorul a cuprins în lege acordarea acestei majorări de 15% dar ordonatorul nostru de credit, respectiv domnul director, nu vrea să ne acorde această majorare. Acum trebuie să-și asume fiecare director în parte salarizarea funcționarilor din subordine”, a menționat liderul de sindicat.

Angajații vor continua protestele până la rezolvarea problemei.

Probabil va fie ceva foarte amplu, pentru că vorbim de case de pensii, agenții de ocupare a forței de muncă, inspectorate de muncă și când se va paraliza activitatea, probabil se va discuta și această problemă”, a adăugat Gabriela Drobota.

One thought on “FOTO Protest spontan la AJOFM Botoșani. Angajații au ieșit în fața instituției

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *