Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. ANM a emis prognoza pentru 20 decembrie 2021 – 17 ianuarie 2022

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Datele ne arată cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Vineri, 17 decembrie, specialiștii de la ANM au anunțat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 20 decembrie 2021 – 17 ianuarie 2022. După un mijloc de decembrie mai cald, de săptămâna viitoare iarna își intră treptat în drepturi. Meteorologii au anunțat că urmează un val de aer rece care va aduce ninsori, lapoviță și viscol în unele zone.

Prognoza ANM pentru 20 decembrie 2021 – 17 ianuarie 2022. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Dacă în anii trecuți, de Crăciun, vorbeam de zăpadă doar în zonele înalte de la munte, în acest an lucrurile sunt puțin diferite. Din datele ANM aflăm că în perioada 20 – 27 decembrie valorile de temperatură se vor situa sub cele normale. În privința precipitațiilor, acestea vor fi peste media perioadei în mai multe zone, ceea ce, coroborat cu temperaturile, înseamnă ninsori. Iată prognoza detaliată pentru fiecare din următoarele patru săptămâni.

Prognoza pentru săptămâna 20 decembrie – 27 decembrie 2021

Potrivit ANM, cu excepția regiunilor sudice și sud-vestice, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, mai ales în zonele montane. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă

Cum va fi vremea în săptămâna 27 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022

După Crăciun, temperatura medie a aerului se va situa în general în jurul celei normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

Prognoza pentru 3 ianuarie – 10 ianuarie 2022

În debutul anului viitor, temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul de precipitații se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Evoluția vremii în perioada 10 ianuarie – 17 ianuarie 2022

În ultima săptămână de prognoză, temperaturile se vor situa ușor sub cele specifice pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, în cea mai mare parte a țării.

”Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016”, anunță ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *