Petrecerile de Crăciun şi Revelion, permise în ciuda Omicron. Recomandarea lui Valeriu Gheorghiţă pentru a limita riscurile

Coordonatorul campaniei naţional de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că, dacă în această perioadă oamenii merg la o petrecere, nu trebuie să neglijeze măsurile de prevenţie. De asemenea, el recomandă ca persoanele vaccinate să se testeze înainte de a vizita persoanele vulnerabile, pentru a elimina riscul de a le expune pe acestea la infectare.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce trebuie să înţeleagă cetăţenii din anunţul Organizației Mondiale a Sănătății, care susţine că vaccinarea nu este suficientă pentru a evita pericolul Omicron. Asta mai ales pentru că oamenii au, totuşi, voie la petreceri de Revelion.

Valeriu Gheorghiţă: A merge la o petrecere nu înseamnă a neglija măsurile de prevenţie

Oamenii trebuie să înţeleagă că a merge la o petrecere nu înseamnă a neglija măsurile personale de prevenţie şi nu înseamnă a neglija protecţia celor din jurul nostru. Ne vedem cu oameni dragi, cu prieteni, cu membri ai familiei, trebuie să ne protejăm unii pe alţii. Este datoria noastră civică şi morală să nu neglijăm în această perioadă complicată pentru toată lumea respectarea măsurilor de prevenţie, a afirmat coordonatorul campaniei de vaccinare, potrivit observator care citează news.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *