Lucian Trufin: Strategia de dezvoltare a ITI – Țara de Sus – este pe masa Guvernului!

Senatorul botoșănean Lucian Trufin anunță realizarea unui pas decisiv în  procesul de materializare a proiectului de dezvoltare al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Țara de Sus” prin mecanismul european distinct de finanțare – Investiții Teritoriale Integrate.

Ieri am avut onoarea să depun la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și totodată  să înaintez personal domnului ministru Dan Vîlceanu, strategia de dezvoltare a teritoriului Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Țara de Sus”.  Nu mai puțin de 126 de UAT-uri din județele Botoșani, Iași și Suceava, prin reprezentanții legali, au spus DA acestui proiect menit să recupereze decalajele de dezvoltare dintre REGIUNEA de Nord – Est și restul Uniunii Europene.Asociația noastră reprezintă un act de voință și colaborare fără precedent  în istoria postdecembristă din regiunea pe care o reprezentăm, fapt care demonstrează, pe de o parte că lucrurile se mișcă în administrație și pe de altă parte arată determinarea și profesionalismul membrilor săi. Toți cei care au decis să se alăture acestui proiect au înțeles că fără bani europeni nu avem nici o șansă să creștem economic și social” a declarat senatorul Lucian Trufin.

Documentul depus la MIPE reprezintă o viziune clară asupra a ceea ce se dorește a fi realizat în mod concret  prin programe și proiecte de investiți, însă până la acestea, este necesară parcurgerea altor etape.

Ce urmează? În primul rând este nevoie ca actualul Guvern să își asume acest proiect și să includă pe agenda negocierilor cu Uniunea Europeană  bugetarea pe exercițiul financiar 2021-2027 a proiectului de Investiții Teritoriale Integrate pentru regiunea noastră. Este nevoie de profesionalism, determinare și voință politică. Ministerul de resort (MIPE) are acum pe masă toate argumentele pentru susținerea acestui mecanism distinct de finantare cu fonduri europene pentru Nord – Estul României. Vreau să mulțumesc pe această cale, în mod special d-nei Președinte a CJ Botoșani, Doina Federovici, domnilor primari ai localităților care au pus bazele Asociației, tuturor edililor din județele Botoșani, Iași și Suceava care au pus localitățile pe care le conduc  pe harta investițiilor cu bani europeni, precum și personalului tehnic și  de conducere al GAL-urilor din teritoriu. Am toată  încrederea că vom reuși! Avem treabă!” a mai adăugat senatorul din Țara de Sus.

Sursa: comunicat PSD

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *