VIDEO Prefectul Dan Nechifor, după scandalul cu tichetele de vaccinare de la Botoșani: Vom face o solicitare chiar astăzi către ministrul Sănătății

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a declarat, marți, că tichetele de vaccinare au ajuns la Botoșani în funcție de alocările bugetare primite de la Ministerul Sănătății. Solicitarea pentru aceste tichete a fost făcută în urmă cu mai bine de trei săptămâni, iar acestea au ajuns luni la Botoșani, de marți fiind distribuite.

S-au epuizat însă destul de repede, iar zeci de botoșăneni care au stat la cozi la centrul de vaccinare de la Colegiul „Gheorghe Asachi” au așteptat în zadar.

„Vom face o solicitare chiar astăzi (n.r. marți) către ministrul Sănătății și în mod sigur vom reuși, până la sfârșitul anului, să ne achităm cel puțin pentru persoanele pentru care suntem restanți”, a declarat prefectul.

Voucherele în valoare de 100 lei se distribuie în baza unei cereri scrise și a copiei adeverinței de vaccinare. Pot intra în posesia tichetelor botoșănenii vaccinați cu schema completă (adică a doua doză cu Pfizer, Moderna, Astra Zeneca și unica doză cu Johnson).

Un botoșănean a stat mai bine de două ore la coadă să ia voucherul pentru vaccinare. „Un tip de la Poliția Locală a ieșit să tragă o țigară și a strigat, mai mult pentru el, că nu mai sunt tichete”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *