Primăriile din județul Botoșani primesc bani de la Consiliul Județean. Cum s-au împărți banii

Consiliul Județean Botoșani va repartiza cota de 6% din impozitul pe venit încasat suplimentar pe unități administrativ-teritoriale pe anul 2021, în ședința din luna decembrie.

Astfel, Primăria municipiului Botoșani primește 176 mii lei, Primăria Dorohoi- 80 mii lei, iar primăriile Săveni, Darabani, Bucecea, Ștefănești și Flămânzi câte 50 mii lei. Sume echitabile au fost împărțite și comunelor din județ. Potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu Județean, toate primăriile de comune primesc câte 10 mii lei. Suma totală care va fi repartizată este de 1.216.000 lei.

Conform art.28 pct.7 alin.(91) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.97/2021 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2021, impozitul pe venit corespunzător cotei de 6% încasat suplimentar, se repartizează în mod egal județelor, peste limita stabilită, iar în cadrul fiecărui județ, în baza deciziei directorului direcției generale regionale a finanțelor publice/șefului administrației județene a finanțelor publice, consiliul județean repartizează în anul 2021 comunelor, orașelor și municipiilor, integral prin hotărâre, sumele suplimentare”, se precizează în raportul de specialitate al Consiliului Județean.

Vezi aici proiectul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *