FOTO Atenție unde lăsați autoturismele! 11 mașini, parcate neregulamentar în Botoșani, ridicate de polițiștii locali

Un număr de 11 mașini, care au fost parcate neregulamentar în municipiul Botoșani, au fost ridicate de polițiștii locali. Potrivit unui comunicat al Poliției Locale, în perioada 04 – 08 decembrie 2021, urmare a acţiunilor de coordonare a viceprimarului Constantin Liviu Toma, polițiștii locali au intervenit  pentru asigurarea unui trafic rutier sigur şi legal, fluenţa circulaţiei rutiere în zona de responsabilitate, respectarea reglementărilor legale privind oprirea, staţionare şi parcarea pe raza municipiului Botoşani, respectarea prevederilor legale privind masa maximă admisă.

„Se urmăreşte în mod deosebit prevenirea, supravegherea traficului rutier şi se fac recomandările necesare în cazul unor situaţii Cu toate aceste în perioada amintită, au fost semnalate situaţii în care lipsa de educaţie şi respect pentru cetăţenii din municipiu, a condus la necesitatea aplicării legilor în vigoare şi măsuri specifice”, precizează sursa citată.

Astfel, au fost constatate şi sancţionate un număr de 52 fapte, din care 23 sancţionate cu amendă în valoare totală de 7.790 lei, a fost dispusă măsura de blocare şi ridicare a unui număr de 11 autoturisme cu 32 puncte de penalizare pentru masa maximă admisă, oprirea, staţionarea şi parcarea autovehiculelor.

Totodată, fiind o perioadă dedicată sărbătorilor de iarnă, când cei dragi se întorc acasă, iar febra cumpărăturilor devine evidentă, au fost dispuse măsurile de supraveghere a circulaţiei rutiere prin 67 camere video şi surprinderea
aspectelor de nelegalitate. Principalele intersecţii , din zona centrelor comerciale, trecerile de pietoni şi parcările cu plată vor fi atent monitorizate şi sancţionate aspectele de nerespectare a prevederilor legale.

„Rugăm pe această cale cetăţenii municipiului să sprijine acțiunile Poliției Locale, să ne informeze despre aspectele de nelegalitate, privind regulamentul circulaţiei rutiere pe raza municipiului Botoşani şi nu în ultimul rând să dăm dovadă de simţ civic şi respect pentru concetăţenii noştri”, precizează Poliția Locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *