Inedit! Un profesor din Botoșani, fost inspector școlar, și-a donat casa părintească Primăriei

Un profesori din Botoșani, fost inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Suceava, și-a donat casa părintească Primăriei comunei Ibănești. Consilierii locali au aprobat în ședinta extraordinară din data de 23 noiembrie 2021, oferta de donație a profesorului Mihai Vitcu. Este vorba despre o casă, o anexă și terenul în suprafață de 3540 metri pătrați, cât și bunuri imobile.

„Domnul profesor a dorit să doneze în semn de respect pentru localitatea natală și pentru memoria părinților acestuia. Întreaga moștenire a fost donată cu sugestia de a fi organizat un obiectiv cultural de reprezentare a tradițiilor, valorilor și personalităților ibăneștene. Având o bună vizibilitate, situată la șoseaua care leagă comuna Ibănești de orașul Dorohoi, casa părintească, cu dependințele acesteia și terenul aferent, ar putea fi reorganizată, spune domnul Vitcu, printr-un proiect cultural de atragere de fonduri europene, spre a servi ca sediu al unei instituții de profil muzeistic”, a precizat primarul comunei Ibănești, Romică Magopeț.

Potrivit primarului, familia Vitcu Gheorghe și Ilinca a fost o familie de „oameni gospodari, simpli și cu o spiritualitate profundă, care au dat naștere celor trei feciori cu care oricine s-ar mândri: domnul Prof. Univ. Dr. Dionisie Vitcu, Prof. Univ. Dr. Dumitru Vitcu și prof. Mihai Vitcu. Din puținul câștigat prin agricultură, familia Vitcu și-a susținut copiii în tot ceea ce înseamnă studiu, ajungând astfel coloanele de bază ale ibăneștiului, cu care ne mândrim negreșit”. Mihai Vitcu, alături de frații săi,  au hotărât să doneze pământul natal domeniului public al comunei Ibănești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *