VIDEO Un viețuitor al Mănăstirii Popăuți a primit de la ÎPS Teofan crucea pectorală și a fost hirotesit arhidiacon

Un viețuitor al Mănăstirii Popăuți a primit de la mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, crucea pectorală și a fost hirotesit arhidiacon. Este vorba despre ierodiaconul Simeon Răștariu, care a beneficiat de această recunoaștere bisericească, luni, de Sfântul Nicolae, după slujba care a avut loc la Mănăstirea Popăuți din municipiul Botoșani.

Mănăstirea Popăuți din municipiul Botoșani și-a sărbătorit astăzi, 6 decembrie 2021, ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei. Sfânta Liturghie, săvârșită în cinstea sfântului ierarh, a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Pacea Sfântului Nicolae, căci Nicolae înseamnă pace, pacea cerului să fie cu dumneavoastră, cu cei pe care-i purtaţi prin rugăciune în inimile dumneavoastră, prieteni, sau duşmani, cu cei de aproape şi cu cei de departe, pentru că întotdeauna creştinul, precum Sfântul Nicolae, caută dreptatea lui Dumnezeu, nu dreptatea noastră, iar dreptatea lui Dumnezeu se arată atunci când tu, deşi binecuvântezi, nu te superi când altul te blestemă. Dreptatea lui Dumnezeu se arată atunci când tu iubeşti şi în acelaşi timp îngădui şi ierţi când alţii te urăsc. Dumnezeu să vă binecuvânteze că al Său dar şi cu a Sa iubire de oameni, Amin!”, a spus către credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie, ÎPS Teofan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *