FOTO Preot nou la o biserică din Botoșani! A fost hirotonit duminică, în prezența Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul

Foto: doxologia

În Duminica a XXVII-a după Rusalii, 5 decembrie 2021, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Parohia „Sfinții Voievozi” din Răuseni, Protopopiatul Iași I, județul Botoșani. Ca un fapt deosebit, tot în această zi, credincioșii și-au întâmpinat noul păstor: diaconul Iustinian Tincu a fost hirotonit întru preot, urmând ca după o perioadă de practică liturgică, să fie rânduit ca paroh al comunității.

Credincioșii din comuna Răuseni s-au adunat duminică dimineața la biserica Parohiei „Sfinții Voievozi” pentru a se ruga împreună cu Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

În cadrul slujbei de ieri, diaconul Iustinian Tincu a fost hirotonit întru preot pe seama acestei biserici, urmând ca după o perioadă de practică liturgică, să fie rânduit ca paroh al comunității de Răuseni.

La final, după câteva alocuțiuni rostite de clerici, cei prezenți au fost binecuvântați de Părintele Episcop.

Articol preluat de la:  doxologia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *