O comună din Botoșani are cea mai mare rată de vaccinare datorită preotului din localitate. „A vorbit enoriașilor despre necesitatea respectării măsurilor de igienă”

O localitate din județul Botoșani are cea mai mare rată de vaccinare în rândul populației, în urma campaniei pro-imunizare făcută chiar de preotul comunei. Anunțul a fost făcut, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, de șefa Secției de boli Infecțioase a Spitalului Județean Botoșani, Valentina Morcov. Potrivit acesteia, sfaturile preotului din localitatea Știubieni a făcut ca oamenii să respecte măsurile de protecție și chiar să se vaccineze.

„Eu am văzut exemple pozitive, în biserică, în care preotul chiar a făcut campanie pro-vaccinare și în sat. […] e o comună din județul Botoșani cu cea mai mare rată de vaccinare din rural datorită preotului care a promovat vaccinarea, a vorbit enoriașilor despre necesitatea respectării măsurilor de igienă și despre beneficiile vaccinării și au avut rezultate foarte bune. Județul era roșu, comuna era de două săptămâni cu niciun caz de COVID”, a declarat Valentina Morcov.

Medicul susține că în rândul botoșănenilor infectați cu virusul COVID-19, care au decedat, se numără și preoți.

„Am avut. Din păcate am avut și decese la preoți în vârstă, ca la orice profesie”, spune medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *