Aparatele care consumă cea mai multă energie electrică. Ce electrocasnice îţi încarcă, de fapt, factura la curent

contor luminaCreșterea semnificativă a prețului la energia electrică ne determină pe fiecare dintre noi să fim mai cumpătați în privința folosirii aparatelor electrocasnice, principalele consumatoare de energie.

Creșterea anunțată a prețului la energie electrică va da peste cap bugetul fiecărei familii, în măsura în care nu se recurge rapid la economisirea consumului casnic. Iată care sunt electrocasnicele care consumă cea mai multă energie, potrivit specialiștilor.

”Pe langa electrocasnicele mari, cum ar fi frigiderul, lada frigorifica, boilerul electric sau cuptorul electric, produsele pentru aranjat parul trebuie folosite cu precautie. In final, inclusiv becurile pe care le tinem aprinse de cum se insereaza au o contributie semnificativa la factura de la curent”, notează site-ul economielaenergie.ro.

”Pentru o mai buna economie, recomandam ca toate becurile din casa sa fie inlocuite cu becuri LED, economice. Intr-adevar, costul unui bec LED este mult mai mare, insa investitia intiala este una rentabila. Daca un bec cu led consuma intre 3 si 20 de W, unul normal ajunge si la 100 de W!

Placa de păr, uscătorul de păr și ondulatorul consumă foarte multă energie

Pentru a alege potrivit becul LED, in zona de dormit poti alege o lumina calda, in timp ce in living,in birou sau zona de gatit poti alege o lumina rece, neutral, care este mult mai puternica. Pentru zonele de tranzitie din casa, cum este holul, se recomanda becuri cu senzori”, amintește sursa citată.

Cuptorul electric, plita electrică, fierbătorul electric sau prăjitorul de pâine se numără și ele printre consumatorii majori de energie electrică. La acestea se adaugă placa de păr, uscătorul de păr sau ondulatorul. De exemplu, placa de păr ținută în priză doar un minut echivalează cu consumul a 8 ore de funcționare a unui bec LED!

Sursa: Fanatik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *