Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Franța și Portugalia au intrat în zona roșie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat, vineri, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. În ceea ce privește lista statelor cu risc epidemiologic au fost făcute următoarele modificări:

► în zona roșie au intrat Franța, Portugalia, Mauritius și Insulele Mariane de Nord;

► în zona galbenă au intrat:

– din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Mongolia și Belize;

– din zona verde, în urma creșterii incidenței: Spania, Suedia, Vietnam și Brunei Darussalam;

► în zona verde au intrat: Guam, Guyana, Suriname, Insulele Virgine ale Statelor Unite și Insulele Turks și Caicos.

Măsurile impuse la sosirea în țară

Pentru revenirea din state aflate în zona roșie se impune o perioadă de 14 zile de carantină. Excepție de la această regulă fac: persoanele vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă, având cel puțin 10 zile de la administrarea ultimei doze de ser; copiii cu vârste mai mici de 6 ani; minorii cu vârstele cuprinse între 6 și 16 ani, dacă prezintă un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore. Testul nu poate fi făcut după intrarea în țară; persoanele care stau mai puțin de 72 de ore pe teritoriul României.

Persoanele nevaccinate care se întorc din state aflate în zona galbenă pot ieși din carantină în a zecea zi, dacă fac un test PCR în a opta zi, iar acesta iese negativ.

Totodată, a crescut vârsta de la care sunt exceptați de la măsura carantinării și obigativității prezentării unui test RT-PCR copiii, de la 6 la 12 ani.

Lista poate fi accesată AICI.

Sursa: StirilePROTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com