Medicul Valentina Morcov: „Și cei vaccinați se infectează, nu a spus nimeni că nu-i adevărat, dar ceea ce nu se vrea să se vadă este că…”

Mulți dintre botoșăneni refuză să se vaccineze pe motiv că „oricum se infectează și cei vaccinați”. Medicul Valentina Morcov, șefa Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Botoșani, vine însă cu o serie de precizări. Doctorul susține că există posibilitatea de infectare și la cei vaccinați, însă datorită vaccinului, aceștia luptă mai ușor cu virusul și ajung să facă o formă mai ușoară de coronavirus.

Este o particularitate a acestei infecții că cei vaccinați se infectează, nu a spus nimeni că nu-i adevărat, dar ceea ce nu se vrea să se vadă este că cei vaccinați nu fac forme grave și că decesele la vaccinați sunt foarte mici procentual față de vaccinați. Ultima raportare la decese era 88% din cei decedați erau nevaccinați. E drept, mai sunt 12% din cei vaccinați care au decedat, dar totuși mult mai multe șanse de evoluție favorabilă în boală are un pacient vaccinat. Cine ajunge până la urmă și la forme grave și chiar la deces sunt cei care într-adevăr și multe alte comorbidități și nu că nu i-am trata noi corect”, a declarat Valentina Morcov.

Aceasta a precizat vineri, în cadrul unei conferințe de presă că „suntem în fata unei boli pentru care nu avem un tratament minune”. Valentina Morcov a specificat și faptul că oamenii ajung la spital mult prea târziu, când virusul îi atacă foarte mult la nivel pulmonar, fiind deja în faza a doua a bolii.

„Foarte multe antibiotice luate acasă, și combinații, și Detametazonă, și au venit pacienți după ce au stat acasă pe oxigen, au venit atât de târziu încât efectiv te simți dezarmat și orice încerci să faci nu mai ajută pentru că el vine cu distrugere pulmonară 80%-90%. Plămânul acela nu își mai revine oricât încercăm noi să ajutăm”, a precizat medicul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *