Șefa Secției de Boli Infecțioase Botoșani, despre lupta din pandemie: Cel mai dureros a fost când ne-am pierdut colegii

Medicul Valentina Morcov, șefa Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Botoșani, mărturisește că fiecare deces din cadrul spitalului este dureros, dar momentele din pandemie în care și-a pierdut colegii cu care a lucrat ani de zile, din cauza virusului COVID-19, au marcat-o profund.

Cel mai dureros a fost când ne-am pierdut colegii. Am avut situații în care am pierdut asistente, colegi medici, alea ne-au durut cel mai mult. Toate decesele dor, dar când îți este un coleg alături de care ai lucrat 20 de ani aproape, cum am avut eu o asistentă, pot să spun că a fost una dintre cele mai dureroase pierderi”, a spus Valentina Morcov.

Număr redus de îmbolnăviri COVID, vineri, la Botoșani

Doar șase cazuri noi de coronavirus au fost confirmate, vineri, în județul Botoșani, Potrivit informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică Botoșani, în municipiul Botoșani au fost confirmate pozitiv COVID patru persoane și câte o persoană în Dorohoi și Avrămeni.

În județul Botoșani, cea mai mare incidență este la Viișoara, 9,04 la mie, urmat de Cordăreni, 3,58 la mie. Rata de contaminare în municipiul Botoșani este de 1,38 la mie, iar în Dorohoi de 0,93 la mie. La nivelul județului, incidența a ajuns la 0,85 la mie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *