Un medic din Botoșani explică de ce refuză unele cadre medicale să se vaccineze: „Nu s-au informat corect și s-au lăsat influențați de acei formatori de opinie antivacciniști”

Șefa Secției de boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Botoșani, medicul Valentina Morcov, a explicat de ce ajung unele cadre medicale să refuze cu îndârjire să se vaccineze, chiar și în condițiile în care și-au pierdut unii colegi după ce aceștia au fost infectați cu virusul COVID-19. Doctorul susține că cei mai mulți dintre ei aleg să se informeze din surse care oferă informații false, dar cu putere mare de convingere.

„Din păcate aici ține de modul în care ei aleg să se informeze, din faptul că s-a făcut foarte multă popularizare a efectelor adverse. Nu există vaccinuri fără efecte adverse, mi se pare că s-a exagerat în sensul acesta, s-au scos în față doar efectele negative și atunci s-a instalat o stare de teamă, cea de la populație s-a transmis chiar și către unele cadre medicale care au început să aibă îndoieli. Eu zic că totuși nu s-au informat corect și s-au lăsat influențați de acei formatori de opinie antivacciniști”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Valentina Morcov.

Potrivit medicului, din același motiv nici pacienții nu merg la timp la spital atunci când se îmbolnăvesc de coronavirus. Valentina Morcov susține că mulți dintre ei se informează din surse false și refuză să apeleze la sfatul medicilor și totodată resping vaccinarea.

Șefa Secției de Boli Infecțioase Botoșani, despre lupta din pandemie: Cel mai dureros a fost când ne-am pierdut colegii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *