Șefa DSP Botoșani, despre valul 5: Suntem pregătiți pentru o eventuală creștere a numărului de pacienți COVID

Șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliței, susține că spitalele botoșănene și cadrele medicale sunt pregătite pentru valul cinci al epidemiei de coronavirus. Directorul DSP a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că în unitățile spitalicești din Botoșani s-au respectat toate protocoalele COVID de la nivel național, folosindu-se în tratarea pacienților infectați atât plasmă, medicamente, cât și anticorpi monoclonali.

„Eu sper totuși poate ne ocolește valul cinci la Botoșani. Ne dorim ca această tulpină să nu ajungă la noi, dar suntem pregătiți pentru o eventuală creștere a numărului de pacienți COVID”, a spus Adăscăliței.

La întrebarea cum ar putea fi oamenii pregătiți pentru valul cinci, prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor a răspuns:

„Foarte simplu! Ne vaccinăm. Ca să diminuăm cel puțin sau să preîntâmpinăm valul cinci, aceasta este soluția”.

Acesta a declarat că în comparație cu perioada de la începutul pandemiei, autoritățile sunt mult mai pregătite, fiind o mai bună organizare, inclusiv prin creșterea numărului de paturi pentru persoanele infectate.

O comună din Botoșani are cea mai mare rată de vaccinare datorită preotului din localitate. „A vorbit enoriașilor despre necesitatea respectării măsurilor de igienă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *