Va mai fi verificat certificatul de vaccinare în magazine, de sărbători? Răspunsul ministrului Rafila

Foto: Digi24

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, se gândește dacă mai menține obligativitatea certificatului de vaccinare în perioada sărbătorilor de iarnă, când magazinele sunt aglomerate din cauza numărului mare de cumpărături.

El a fost întrebat, joi, dacă există posibilitatea să fie eliminată această obligativitate a certificatului Covid, în condiţiile în care incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 este în scădere.

O să vedem exact care e situaţia. Problema şi îngrijorarea mea, şi aici nu putem să nu discutăm, tot așa, dacă vrem să fim corecţi, este că dumneavoastră discutaţi despre certificat, eu discut despre comportamentul lipsit de responsabilitate a unor oameni. Am văzut concerte la care oamenii se înghesuiau, nu purtau mască, am văzut manifestări în aer liber în care oamenii nu purtau mască. Și lucrul ăsta nu este în regulă. Faptul că scade incidenţa acum nu trebuie să ne facă să lăsăm garda jos. Dimpotrivă, vrem să avem sărbători liniştite şi pentru lucrul ăsta trebuie să lucrăm cu toţii, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a participat, alături de prim-ministrul Nicolae Ciucă, la o întâlnire cu reprezentanţii cultelor religioase din România pe tema gestionării pandemiei de Covid.

Sursa: Pro TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *