Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani a stabilit măsuri de protecţie şi restricţii ce trebuie respectate de către populaţie în contextul prelungirii stării de alertă

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani a aprobat. sâmbătă, planul de măsuri de protecţie, obligaţii şi restricţii ce trebuie respectate de către populaţie în contextul prelungirii „STĂRII DE ALERTĂ” în vederea prevenirii şi controlului infecţiilor generate de virusul SARS-CoV-2.

Potrivit documentului transmis de Instituția Prefectului, în spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul județului cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 05. 00 – 21.00, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și purtarea măștii de protecție.

Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu
participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, în intervalul orar 05 00 – 21.00, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și cu purtarea măștii de protecție.

Se permite organizarea de cursuri de instruire, inclusiv cele de formare profesională care necesită activități practice, workshopuri, conferințe, precum și cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu participarea persoanelor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, în interior sau în exterior, dar nu mai mult de 150 de persoane, în intervalul orar 05 00 – 21.00, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Se permite organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României în municipiul reședință de județ, cu participarea a cel mult 200 de
persoane în zona oficială delimitată de organizatori, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între participanți, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Accesul persoanelor în afara zonei oficiale la ceremoniile organizate în condițiile alin. (1) este permis cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între participanți, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2. În toate situațiile de mai sus, participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARSCoV-2. Noile prevederi se aplică de pe 27 noiembrie. Vezi aici Hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență Botoșani!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *