Tânăr prins într-un bar din Botoșani cu certificatul verde al unui prieten. Jandarmii i-au făcut dosar penal

Un botoșănean s-a ales cu dosar penal după ce a intrat într-un bar cu certificatul verde al unui prieten. S-a întâmplat sâmbăta seară, când bărbatul, de 30 de ani, a fost depistat de un echipaj de jandarmerie într-un bar de pe Calea Națională, în apropierea Stadionului municipal Botoșani. În momentul legitimării și verificării certificatului verde, a ieșit la iveală o neconcordanță, în sensul în care certificatul verde nu îi aparținea, a declarat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi.

Pus în fața faptului împlinit, bărbatul a recunoscut că certificatul verde prezentat pe smartphone este al unui prieten, fără a face precizări privind circumstanțele în care a ajuns în posesia acestuia. I-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, a precizat Izotov.

Conform prevederilor art.326 din Codul Penal, declararea necorespunzătoare a adevărului, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
Aceeași faptă, săvârşită pentru a ascunde existenţa unui risc privind infectarea cu o boală infectocontagioasă, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. Actele procedurale întocmite de jandarmi vor fi înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, în vederea continuării cercetărilor, mai precizeaza sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *